ONLINE KALKULÁTOR
Borostyánpanelekre, kivitelezésre
De miért éppen a Borostyánfal?
2015. 06. 18 10:08

Legtöbb esetben, már ha nem egy farmon élünk, napjaink nagy részét sűrű betondzsungel, szürke kopott házak és a négy fal között töltjük. A mesterséges környezet, nem természetes fényforrások és a szennyezett levegő negatívan hat az ember egészségére és hangulatára.

Természetünkből adódóan ösztönösen vágyódunk a zöld környezet után. Nem véletlenül szeretünk ebédszünetben kiruccanni a közeli parkba, vagy körbe barikádozni az ablakpárkányt kedvenc virágainkkal.

A zöld környezet ellazít, jó hangulatot teremt, felfrissít és segít kimozdítani a napi rutin béklyójából. A Hedera Panel avagy a borostyán fal arra hivatott, hogy mindezt elérhetővé tegye ön számára megfizethető áron. Fontos jellemzője a mobilitás, hiszen bárhol, bármikor egyszerűen kivitelezhető a zöldfelületek elhelyezése, így könnyen közel hozhatjuk önhöz a természetet.

Gondoljunk csak bele, hogy mennyivel kellemesebb hazatérve olyan kerítés mögé bújni a kíváncsi tekintetek elől, ami természetesen szép látványt nyújt a csupa sűrűn benőtt zöldellő borostyánnak köszönhetően.

Mik a Borostyánfal élettani hatásai?

  

Tisztítja a levegőt és oxigént termel

Köztudott, hogy a növények megkötik a levegőben lévő káros széndioxidot amely nagy mennyiségben fordul elő a légkörben komoly károkat okozva szervezetünkben. Hundertwasser szerint a növény a legjobb albérlő, mivel nem pénzzel, hanem oxigénnel fizet.

Így biztosíthatjuk magunknak a friss levegőt, legyen az az irodánkban, vagy esetleg a kertünben. Serkenti az agyat, pihentet, ezáltal természetes hangulatjavítóként is funkcionál.

  

Véd a káros napsugárzással szemben

Nyáron a házfalak könnyen túlhevülhetnek és elérhetik a 40-45 Celsius fokot is. A természetes borostyán fal azonban csökkenti a túlzott hőtermelést, kellemes mikroklímát biztosítva ezzel a környezetének. A növényzet amellett, hogy árnyékol, elnyeli a káros napsugárzás egy részét. Mivel nyáron hűt, télen pedig szigetel, pénztárcánkat is kíméli.

  

Szél, por és eső védelem

A borostyánfal megvédi az épületet a falra csapódó esőtől, fagytól, sőt a házfalak nedvesedését is gátolják megóvva így a vakolat lemálását. A szél erős hűtő hatása ellen is kitűnő védelmet biztosít, mivel természetes védőréteget képez házunk körül, továbbá a kavargó port is megköti így csökkentve a levegő káros anyag tartalmát, mi pedig védettebbek leszünk a légúti megbetegedések, és az allergia kellemetlen tüneteivel szemben.

  

Zajcsökkentés

A lombozatnak köszönhetően a levelek egy része elnyeli a hanghulámokat, egy része pedig visszaveri azokat, így jelentősen csökkentve a zajszennyeződést. Sűrűn lakott területen, esetleg egy forgalmas autóút mellett ez kifejezetten hasznos lehet nem is beszélve arról, hogy a zaj hatására kialakulhat a magas vérnyomás, figyelemzavar illetve fáradtság.

  

Élőhelyet teremt

Ne felejtsük el megemlíteni, hogy az állatvilág is rendkívül hálás lehet nekünk egy borostyánfal telepítéséért, hiszen természetes élőhelyként is funkcionál a különböző madár fajoknak, illetve télen is védelmet biztosít számukra, így könnyen átvészelhetik a hideg időjárást.

  

Jobb közérzet, magasabb teljesítőképesség

Ne feledjük, hogy a kellemes zöld környezet intenzív hangulatjavító hatással is bír, növelve ezzel állóképességünket. Az optimista hangulatban könyebben tudunk összpontosítani, kreatívabbnak, felszabadultabbnak érezzük magunkat, hiszen folyamatos extra oxigén ellátásban részesíti agyunkat az összefüggő zöld növényzet. Továbbá csökkenti a stresszt és a fáradékonyságot.

Oszd meg ismerőseiddel