ONLINE KALKULÁTOR
Borostyánpanelekre, kivitelezésre

Zöldfalak előnyei

Az elegendő zöldterület hiánya egyre nagyobb problémát okoz a városi embernek. Azonban a zöld környezet növelése javítja az általános életminőséget, mivel hangulatunk, egészségünk állapota függ a természet közelségétől. Éppen ezért napjainkban egyre fontosabb szerepet játszik az középületek, teraszok, magánházak borostyánnal történő borítása, hogy megőrizzük az egyensúlyt az épített, a természetes környezet és köztünk.

A zöldfal természetes hőszigetelő

Nyáron meggátolja, hogy a nagy kánikulában a házfalak túlságosan felmelegedjenek, télen pedig nem engedi kiszökni a meleget. Így a zöldfalak a pénztárcánkat is kímélik, hiszen nem kell annyit költeni a számlákra.

A zöldfal kellemes mikroklímát teremt

Azáltal, hogy biztosítja a folyamatos oxigénellátást és megköti a káros anyagokat a levegőből, számos komoly egészségügyi problémát megelőzhetünk, ha borostyánfalat telepítünk kertünkbe, házfalunkra.

A zöldfal óvja házfalainkat

Mivel a borostyán sűrű levelei felfogják a port, a szelet és lepergetik az esőt, így ezek a környezeti hatások nem tudnak kárt tenni a burkolatban, nekünk pedig nem kell költenünk felújításra.  

A zöldfalak csökkentik a zajszennyezést

A panelekre felfutó sűrű borostyánréteg megszűri a külső zajok egy részét, mivel a levelek nem engedik át a hanghullámokat. Így természetes zajcsökkentő hatás érhető el a zöldfalak telepítésével. 

A zöld fal díszít

A borostyánfal szép díszítőeleme lehet kertünknek, teraszunknak, de a kopár házfalakon is rengeteget tud javítani az összefüggő gyönyörű zöld növényzet látványa, ráadásul a zöldfal télen is megőrzi szépségét.

A zöldfal takar

Ha borostyán panelt választunk kerítésnek, nemcsak védelmet biztosítunk ezzel magunknak és értékeinknek, hanem intimszféránkba sem engedünk ezentúl belátást az utcafront, vagy a szomszéd felől.

A zöldfal mobilis

Csapatunk rövid határidővel vállalja a kiszállítást és a telepítést, de üzletünkben készen is átvehetőek a borostyán panelek, melyeket ön is könnyen elrendezhet otthonában. Továbbá Igény szerint méretre szabhatóak, más kúszónövényekkel variálhatóak.

A zöldfalak között is a legzöldebb: a borostyánfal

Bár megtévesztő lehet a borostyánfalak és a zöldfalak egy lapon való említése, a zöldfal tulajdonképpen gyűjtőnévként is szolgál, melybe a borostyánfalak is bele tartoznak. Zöldfal lehet a gyökerével a falhoz közvetlenül nem kapaszkodó és sokféle növényből álló élő zöld felület, illetve a borostyánnal befuttatott panel is, amelyet burkolatként ugyanúgy használnak. Tehát a borostyánfal és a zöld fal a mi esetünkben az egy és ugyanazon élő zöld felületet jelenti, melynek tulajdonságai és előnyei tökéletesen megegyeznek. 

Olvasson még többet a zöldfal további felhasználási lehetőségeiről.